Tygodnik Podlaski nr 203 (372)

Tygodnik Podlaski nr 203 (372)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Zielona sałatka z makaronem i ogórkiem 9.07.2018

Zielona sałatka z makaronem i ogórkiem

To sałatka, która znakomicie łączy się z grillowanym lub pieczonym mięsem. Może być też podawana na kolację jako samodzielne danie.

Składniki:

– 200 g makaronu łezki

– 3 zielone ogórki

– 2 łyżki majonezu

– 2 łyżki jogurtu naturalnego

– pęczek koperku

– cebula cukrowa

– sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę, a koperek siekamy. Do miski wsypujemy ugotowany i ostudzony makaron, pokrojone ogórki, koperek. Dla podkreślenia smaku możemy dodać odrobinę drobno pokrojonej cebulki. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.