Tygodnik Podlaski nr 207 (376)

Tygodnik Podlaski nr 207 (376)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Sałatka z „gotowców” 30.04.2018 autor: Tekst i fot.: Małgorzata Tymoszuk

Sałatka z „gotowców”

Zawsze warto mieć pod ręką kilka puszek z warzywami. Nie tylko wtedy, gdy chorujemy „na lenia”, ale i w razie wizyty nagłych, niezapowiedzianych gości, akurat w czasie, gdy lodówka świeci pustkami. Banalna w sumie sałatka, ale dlaczego prostota ma nie urosnąć do rangi dania szefa kuchni?

Składniki:


Wykonanie: Słoikowe i puszkowe produkty (kukurydzę, fasolkę i cebulkę) odsączamy z zalewy. Papryki kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy w misce. Teraz czas na sos: papryczkę bez pestek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do śmietany, dorzucając rozdrobniony ząbek czosnku oraz przyprawy. Warzywa rozkładamy w miseczkach i polewamy sosem tuż przed podaniem. Dekorujemy zieloną pietruszką.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.