Tygodnik Podlaski nr 152 (320)

Tygodnik Podlaski nr 152 (320)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Przysmak lubelski 12.11.2017 autor: Fot: nadesłane/Anna Dziemidowicz

Przysmak lubelski

To makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi.

Składniki: 

Przygotowanie: 

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  W międzyczasie zalewamy grzyby suszone  odrobiną wrzącej wody. Cebulę drobno siekamy,  przesmażamy na maśle, dodajemy śliwki  wędzone i tymianek, a następnie podlewamy winem  i zagotowujemy przez ok. 2 minuty, by alkohol  odparował. Dodajemy suszone grzyby razem  z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz.  Comber kroimy na kotleciki ok. 2 cm grubości  (każdy z 1 kostką). Doprawiamy i obsmażamy na  maśle po ok. 2-3 min. z każdej strony, tak by były  w środku lekko krwiste. Mieszamy makaron z sosem  grzybowo-śliwkowym i podajemy z kotlecikami  udekorowanymi tymiankiem.  

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.