Tygodnik Podlaski nr 155 (323)

Tygodnik Podlaski nr 155 (323)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Kotleciki z fasoli i ziemniaków 18.09.2017 autor: Małgorzata Tymoszuk, fot. wikihow.com

Kotleciki z fasoli i ziemniaków

Zostały nam z obiadu ziemniaki lub ugotowaliśmy za dużo fasoli? Dzisiaj przepis na kotleciki z nimi właśnie w roli głównej. Smaczne, miękkie, z chrupiącą skórką, szybkie i łatwe w wykonaniu. Smażmy je na małej ilości, dobrze rozgrzanego tłuszczu, bowiem lubią go chłonąć.

Składniki:

Dodatkowo:

Przyprawy:

Wykonanie:

Fasolę rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę (tak samo traktujemy fasolę z puszki, wcześniej odsączoną z wody). Ugotowane ziemniaki również blendujemy. Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy pokrojone w drobna kostkę cebule. W misce łączymy ze sobą fasolową i ziemniaczaną masę z cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułkę tartą oraz wszystkimi przyprawami. Dodajemy pietruszkę. Formujemy kotleciki wilgotnymi dłońmi, obtaczamy je w bułce tartej lub kaszce i smażymy z obydwu stron za złoty kolor.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.