Tygodnik Podlaski nr 139 (307)

Tygodnik Podlaski nr 139 (307)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Ekspresowy humus 14.03.2017 autor: Małgorzata Tymoszuk

Ekspresowy humus

To przepis dla zabieganych, nie mających czasu na gotowanie cieciorki.

Składniki:

Wykonanie:

Odsączoną niezbyt dokładnie ciecierzycę przekładamy do kielicha blendera wraz z pozostałymi składnikami (kilka listków mięty bądź kolendry możemy zostawić do dekoracji) i blendujemy.

Sprawdzamy konsystencję naszej pasty: jeżeli jest zbyt gęsta, wówczas dodajemy odrobinę wody i ponownie mieszamy.

Gotowy humus przekładamy do małych miseczek i tuż przed podaniem polewamy stróżką oliwy. Doskonale smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.