Tygodnik Podlaski nr 185 (354)

Tygodnik Podlaski nr 185 (354)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Domowe gofry 7.05.2018 autor: Tekst i fot. Małgorzata Tymoszuk

Domowe gofry

Zrobienie w domu gofrów nie jest wielkim problemem, Potrzebna jest tylko gofrownica, a tę możemy kupić już za ok. 100 zł. Chrupiące i lekkie gofry, nawet posypane jedynie cukrem pudrem są wspaniałym deserem.

Składniki:

 

Wykonanie:

Zaczynamy od rozgrzania gofrownicy, którą smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju. Teraz czas na przygotowanie ciasta. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy ze sobą na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie delikatnie łączymy z ciastem. Pieczemy do momentu przyrumienienia. Studzimy na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną i owocami.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.