Tygodnik Podlaski nr 190 (359)

Tygodnik Podlaski nr 190 (359)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Ciasto czekoladowo-bananowe 3.04.2018 autor: Tekst i fot. Małgorzata Tymoszuk

Ciasto czekoladowo-bananowe

Bardzo słodkie dzięki zawartości bananów. Mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową, o większych wartościach odżywczych i mniejszej kaloryczności.

Składniki suche:

Przyprawy:


Składniki (mokre): 


Wykonanie:

W misce łączymy ze sobą produkty suche, w drugiej – przy pomocy blendera – banany z dodatkiem mleka, jajka i oleju. Zblendowane składniki przelewamy do suchych. Dokładnie mieszamy i umieszczamy ciasto w natłuszczonej foremce typu keksówka. Pieczemy ok. 45 minut w temp 180°C (do „suchego patyczka” ). 

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.