Tygodnik Podlaski nr 177 (346)

Tygodnik Podlaski nr 177 (346)
Pobierz PDF Archiwum PDF
 
 

Błyskawiczne danie z tortilli 12.02.2018 autor: Tekst i fot. Małgorzata Tymoszuk

Błyskawiczne danie z tortilli

To nie tylko przepis na szybkie danie z gotowych placków tortilli, ale również sposób na wykorzystanie odrobinę zapomnianych resztek wędlin.. Co jest w tym przepisie takiego innowacyjnego? Przede wszystkim wykorzystanie zwykłego tostera. Tortille w nim zapiekane będą idealnie chrupkie. Farsz to nasz indywidualny wybór. Mogą to być wcześniej podsmażone plastry wspomnianych wędlin, kawałki kurczaka, cebuli, pora czy pieczarek. Zawsze jednak nieodzownym elementem jest ser żółty. Szybie i pyszne danie. Czego chcieć więcej?

Składniki:

 
 

Sos na wierzch:

 
 

Wykonanie:

Rozgrzewamy toster. Na placku tortilli rozkładamy cienką warstwą farszu i plaster sera. Składamy placek na pół i pieczemy do momentu zarumienia się ciasta i – przede wszystkim – pojawienia się cudownego zapachu. Dekorujemy kleksem sosu.

powrót

Dodaj komentarz 
Zawiadom mnie o nowych komentarzach
 
 
 
 

obecnie brak komentarzy, zapraszamy do komentowania.